FITFLUENCERS

FITFLUENCERS

Een tijdje geleden ging het ging in Nieuwsuur over de invloed van "fitfluencers". In deze uitzending werd aangegeven dat sport-influencers zorgen voor een drang naar een onhaalbaar schoonheidsideaal.

Het er eigenlijk op neer dat dit (met name onder jongeren) voor veel problemen zorgt kan en dat het leiden tot een negatief zelfbeeld en (meer) eetstoornissen.

Ook wij zien voorbeelden van mensen die onrealistische doelen hebben (aan de hand van deze voorbeelden). Maar laten we ook direct zeggen, dat er meerderen kanten aan het verhaal zitten.

Het is waar dat er heel veel "fitfluencers" lichamen hebben die voor de gemiddelde persoon niet haalbaar zijn.

Veel van deze mensen, met echt hele grote gespierde lichamen, hebben vaak betere genen dan de gemiddelde sporter. Dus ja, dit kan ervoor zorgen dat mensen (vooral jongeren) iets gaan natreven wat onhaalbaar is.

Aan de andere kant sporen ‘fitfluencers’ enorm veel mensen aan om te gaan sporten, en omdat ongeveer de helft van de mensen in Nederland overgewicht heeft, is het heel positief als mensen op die manier geïnspireerd raken.

Jonge voetballertjes nemen ook een voorbeeld aan bekende professionele spelers en dit is ook niet slecht.

Het harstikke goed om je te laten inspireren, maar probeer geen kopie van iemand anders te worden.

Wij realiseren ons steeds meer dat we meer van onze kennis moeten gaan delen, want er gaat gewoon nog steeds ook veel onzin rond.

Zo is 50 kilo afvallen in korte tijd niet gezond en zien we ook dat mensen moeite hebben om een goede relatie met voeding op te bouwen.

Dit komt vooral door de vele voeding die we tot onze beschikking hebben. Het wordt ons in die zin ook niet makkelijk gemaakt.

Een paar tips die we nog mee wil geven zijn:
1. Focus meer op het proces, niet op het resultaat.

2. Zorg dat je progressie blijft boeken en hou je vast aan die progressie, in plaats van je blind te staren op een misschien wel onrealistisch einddoel.

3. Zorg dus ook dat je reële verwachtingen hebt. We overschatten vaak wat we in korte tijd kunnen bereiken MAAR onderschatten wat we op de lange termijn kunnen bereiken.

Doelen hebben, aan een gezond lichaam werken, naar de gym gaan en goed eten zijn allemaal natuurlijk hartstikke goed ons en wij zijn ervan overtuigd dat een fitte lifestyle je leven verbeterd en completer maakt. Zeker als he hier op een goede manier mee omgaat.  

Wij hebben al veel mensen mogen helpen die niet alleen in de gym betere resultaten gingen boeken, maar ook meer structuur kregen in hun leven, meer discipline, meer doorzettingsvermogen en zo veel meer uit het leven gingen halen.

Wij ervan overtuigd dat een goede aanpak op het gebied van voeding en fitness samen gaat met een beter, leuker en succesvoller leven.

Waarin je meer vertrouwen hebt, minder stress, betere relaties met de mensen om je heen, meer plezier in je werk…

Je gaat je fitter voelen, betere structuur krijgen en meer tijd overhouden voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Kortom, als jij dit allemaal goed aanpakt, met plannen die passen bij jou en de juiste begeleiding. Kan fitness ervoor zorgen dat je leven op vele vlakken verbeterd!

Wij willen JOU heel graag helpen en zijn steeds bezig om onze manier van trainen en begeleiden te verbeteren.

Dit kan bij ons op verschillende manieren:

1. Personal Training

2. GroepsFitness

3. Bootcamp

4. Online begeleiding 

Daarbij hebben wij onze methodes op het gebied van voedingsbegeleiding VERNIEUWD en VERBETERD en dit is zeker niet zonder resultaten.

Als je nieuwsgierig geworden ben, kun je een GRATIS & VRIJBLIJVEND adviesgesprek aanvragen! Dit is geen verkoopgesprek, maar een gesprek om of we JOU kunnen helpen en de beste strategie te bedenken voor jouw doelen.