Afbeelding
Gezond leven is niet moeilijk - De oplossing

Gezond leven is niet moeilijk - De oplossing

Overgewicht ontstaat door een energieoverschot in het lichaam. Maar dit overschot ontstaat alleen maar wanneer je lichaam uit balans is.

Een gezond lichaam (wat het juiste voedsel krijgt) kan het eigen lichaamsgewicht uitstekend reguleren en heeft dus nooit een overschot. 

Door te vaak én bewerkt voedsel te eten, eet je snel te veel. Deze combinatie stuwt je bloedsuiker naar ongekende hoogte en houdt hem daar de hele dag lang. Dit zet je lichaam in de opslagstand. 

Doe je dit lang genoeg dan blijft je lichaam in die opslagstand. Dit noemen we insulineresistentie. Zelfs kleine hoeveelheden voedsel leiden dan al tot overgewicht en een tijdje diëten maakt dit alleen maar erger. 

De enige manier om af te vallen is om je lichaam weer gevoelig te maken voor insuline. Daar begint het mee. Dit doe je door elke dag een tijd niets te eten. 

Door te bewegen en te sporten tijdens deze nuchtere periode versterk je het effect van een tijdje niets eten. Intensief sporten heeft glucose nodig als primaire brandstof. En glucose is er meer dan genoeg in je bloed. 

Het grootste orgaan in je lichaam is je spiermassa. Het is de plek in je lichaam waar de meeste suikers en het meeste vet worden verbrand. 

Dus je spieren spelen een sleutelrol in het bestrijden van insulineresistentie en in het afvalproces. 
Eet daarbij oorspronkelijk voedsel. Natuurlijk en onbewerkt met een grote nadruk op eiwitrijke producten, groente en fruit. 

Zeker in het begin kan het nodig zijn je koolhydraatinname flink te beperken. De rest van je energie haal je dan uit gezonde vetten.

Wil je (ook) beginnen met sporten en toewerken naar een gezonder leven dan kun je NU hier alvast een GRATIS en VRIJBLIJVEND adviesgesprek aanvragen.

Tot de volgende blog!