Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Gezond leven is niet moeilijk - Waarom krachttraining zo belangrijk is

Gezond leven is niet moeilijk - Waarom krachttraining zo belangrijk is

Krachttraining is niet alleen voor het verbeteren van je uiterlijk, maar ook gezond.

Het verbetert namelijk de gevoeligheid voor insuline, stimuleert de aanmaak van botmassa je zenuwstelsel.

Krachttraining is de enige manier om kracht en spiermassa op te bouwen en het verlies van kracht en spiermassa naar mate je ouder wordt te voorkomen.

Dat laatste gebeurt automatisch. Na ons vijftigste levensjaar verliezen we ieder jaar een beetje spiermassa en als gevolg daarvan verlies je ook kracht. Dat proces is makkelijk omkeerbaar met een beetje krachttraining.

Niet de BMI maar de hoeveelheid spiermassa in verhouding tot je lengte blijkt een veel betere voorspeller van je sterftekans. Zowel de hoeveelheid spiermassa als je spierkracht correleren positief met je levensverwachting.

Dit betekent dat voldoende spiermassa en spierkracht ervoor zorgen dat je langer leeft, daarnaast is het ook belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. 

Dit alles laat zien dat krachttraining veel meer doet dan je 'gespierd' maken. Het houdt je gezond en hou je langer in leven.

Krachttraining helpt je ook met vet verliezen.

Spierweefsel is actief weefsel. Het kost energie om spiermassa te onderhouden. Dus meer spiermassa betekent een hoger energieverbruik. Dat helpt je ook om blijvend vet te verliezen

Ons advies is om twee keer per week met gewichten te trainen.

Meer is niet altijd beter wanneer het om krachttraining gaat. Door hard te trainen en te trainen om sterker te worden geef je het lichaam de juiste prikkel. Vervolgens is het belangrijk je lichaam voldoende rust te geven om te herstellen. 

Intensieve trainingen verzwakken je immuunsysteem een beetje. Dat compenseer je door voldoende eiwit te eten. Dat versterkt je immuunsysteem en doet het negatieve effect van een intensieve training geheel teniet.

Lichaamsbeweging is belangrijk voor een goede gezondheid, maar krachttraining steekt er met kop en schouders bovenuit wanneer je kijkt naar de effecten in je lichaam.

Ieder mens heeft een beetje weerstand nodig in zijn of haar leven. Weerstand is groei, letterlijk en figuurlijk. 

Wil je (ook) beginnen met sporten en toewerken naar een gezonder leven dan kun je NU hier alvast een GRATIS en VRIJBLIJVEND adviesgesprek aanvragen.

Tot de volgende blog!