Afbeelding
Gezond leven is niet moeilijk - Wat verstaan we onder bewerkt voedsel

Gezond leven is niet moeilijk - Wat verstaan we onder bewerkt voedsel

Uit onderzoek blijkt dat wanneer proefpersonen onbeperkt mogen eten van een buffet met alleen maar bewerkt voedsel, ze gemiddeld 500 calorieën meer eten dan wanneer ze onbeperkt mogen eten van een buffet met alleen natuurlijk en vers voedsel.

We zijn dus meer gaan eten omdat we anders zijn gaan eten.

Onder andere in je maag, je darmen en in je vetweefsel worden hormonen en andere stoffen geproduceerd die je lichaam aanzetten tot meer of juist minder eten.

Op die manier regelt je lichaam zelf hoeveel je moet eten op basis van de aanwezigheid van voedsel en de groei of afname van je vetcellen. Op die manier zou je altijd op een gezond gewicht moeten blijven. Je lichaam regelt het in principe zelf.

Maar dit systeem raakt verstoord door verkeerd voedsel.

De meeste mensen houden geen natuurlijk eetpatroon meer aan, maar eten op basis van algemene adviezen, voorkeur, beschikbaarheid, smaak en vooral gemak.

Het resultaat hiervan is dat er veel bewerkt voedsel wordt gegeten, wat al klaar is wanneer je het koopt.

Voedsel wat snel gegeten kan worden en bewerkt is om smaak, kleur, geur en textuur zo te optimaliseren dat je er veel van wilt eten.

Voedsel wat rijk is aan energie (suikers en vetten) maar laag in voedingswaarde (eiwit, vitaminen, mineralen en vezels). En gemaakt met grote hoeveelheid witte tarwebloem, suiker, soja en plantaardige zaadolie.

Dit voedsel (vol met chemische toevoegingen) heeft nog nooit in ons voedingspatroon gezeten en is eigenlijk helemaal geen voedsel.

Het zijn een hoop ingrediënten die bij elkaar zijn gebracht in een combinatie die in de natuur helemaal nergens te vinden is en ervoor gemaakt om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Veel van dit voedsel bevat zowel veel suiker als veel vet.

Een combinatie die je sneller dik maakt dan welke andere combinatie dan ook en snel leidt tot meer lichaamsvet. Er zit dus een duidelijk verband tussen wat je eet en hoeveel je eet. 

Wil je (ook) beginnen met sporten en toewerken naar een gezonder leven dan kun je NU hier alvast een GRATIS en VRIJBLIJVEND adviesgesprek aanvragen.

Tot de volgende blog!