Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Iedereen begint met verwachtingen die niet kloppen - deel 2

Iedereen begint met verwachtingen die niet kloppen; Deel 2

Deel 2 - Een "Alles-of-niets mindset"

In de vorige blog hebben we verteld hoe je het beste doelen kan stellen. Vandaag vertellen we wat meer over een stukje mindset. 

Onder ontzettend veel mensen zie je dat de “obsessie” met het weegschaalnummer voortkomt uit een ‘alles-of-niets mindset’. Je hebt besloten dat je wilt gaan afvallen, je wilt weer terug naar een bepaald gewicht dus ‘de knop’ gaat om. Vanaf dat moment ga je alles doen. Droge kip met broccoli, een uur cardio elke dag, niet meer buiten de deur eten, want…jij moet zo snel mogelijk naar dat nummer. Het liefst morgen al…..

Dit is wederom een moment waarop jouw prestatiedoel (zie vorige blog) om de hoek komt kijken. Geef jezelf eens een ruimere visie voor de lange termijn, in plaats van je vast te pinnen op jouw prestatiedoel. Het heeft je ook tijd gekost om op je huidige gewicht te komen, het gaat je ook tijd kosten om daar verandering in te brengen.

Je wilt toch graag langere tijd slank blijven? Zie je jezelf de komende 5 jaar elke dag leven als een kluizenaar op droge voeding, met een uur cardio om 6.00 s’ochtends?

Wij denken (weten) dat dat niet de juiste manier is. Richt je erop om in kleine stappen jezelf de komend tijd te verbeteren, dan is er veel meer ruimte voor groei. Belangrijk is het om daarbij geen ‘haast’ te hebben en te beginnen met de stappen die voor jou het makkelijkste zijn. Jij wilt resultaat, daar zul je tijd voor nodig hebben. Veel mensen die in korte tijd resultaten nastreven vallen even snel weer terug.

Dit alles klinkt niet heel tof en populair (sorry) maar het is wel de nuchtere waarheid. Het goede nieuws is, dat wanneer het je lukt om over langere tijd jouw doelen te realiseren het ook vaak veel makkelijker is om dit vol te houden.

Hanteer jij deze juiste mindset of kun je wel wat hulp gebruiken? Als dat het geval is, helpen wij je graag. Vraag dan een GRATIS en VRIJBLIJVEND adviesgesprek aan en wij kijken waar we jou kunnen helpen.

In de volgende keer blog vertellen we wat een weegschaal vooral NIET zegt!