Ons standpunt

Ons standpunt tijdens de Coronacrisis

Het sloeg ook bij ons in, afgelopen zondag….

Alles scholen, horeca, sport- en fitnessclubs moesten dicht. En wel tot 6 april.

Ook voor ons een hele harde tik, maar wel dé juiste maatregel!

Ons bedrijf, CIJNTJE PERSONAL FIT, stáát voor gezondheid.

Als fitness- of sportclub, personal trainer, coach ben je met gezondheid bezig. En dan vooral met de gezondheid van anderen.

Wij zien onszelf als health- en fitness professionals en hebben de taak op ons genomen mensen, door middel van sport, voeding- en gezondheidsadviezen gezonder te maken.

De adviezen, regels of richtlijnen (hoe je het wilt noemen) van de overheid en het RIVM zijn duidelijk. Deze hanteren wij en dat betekent dat we gesloten zijn. Hoe vervelend dat ook is en welke gevolgen het ook zal hebben.

Op dit moment vinden er in de gym alleen andere werkzaamheden plaats, die te maken hebben met de toekomst. Wij bereiden ons namelijk voor op de tijd na Corona, omdat wij er dan weer willen staan. Sterker en beter dan we waren.

Wij verbazen ons erg over het feit dat mensen (concullega’s, zoals je wilt) deze aangegeven regels proberen te “omzeilen”. En dat we zelfs opgeroepen zijn om toch maar training te zijn gaan geven.

“In kleine groep sporten zou mogen”

“Buiten is er minder besmettingsgevaar”

“1 op 1 trainingen, vooral, in de buitenlucht dat moet zeker kunnen”

Op het moment dat trainers hun zaak gewoon openhouden of training gaan geven in het park, ben je niet bezig met het virus ‘maximaal te controleren’ en heb je blijkbaar gewoon schijt.

Minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden, is echt niet te handhaven als je met sport bezig bent of training geeft.

Denk aan het aan- of doorgeven van trainingsmaterialen, op hetzelfde matje liggen of per ongeluk toch een “high Five” geven. Oeps.

Als je sport gaat je hartslag en ademhaling omhoog, waardoor de kans dat je gaat kuchelen of hoesten toeneemt. De kans op overdracht wordt daardoor vergroot.

Daarbij ga je zweten (als het goed is). Zweet loopt over je gezicht, dit is vocht waarin misschien het virus zit wat je vaak even snel wegveegt met je hand. Daarbij is het goed te beseffen dat handen wassen in een park niet erg praktisch is.

Als laatste is er nog het feit van oneerlijke concurrentie.

Een personal training studio mag wel open, alle andere sport- en fitnessclubs moeten sluiten. Een sportles geven aan een groepje mensen in het park mag wel, maar de voetbaltraining mag niet doorgaan.

Neem vanuit jezelf verantwoordelijkheid en verschuif dit niet! Denk verder dan vandaag en de druk op de zorg. Daar zijn wij op dit moment met z’n allen verantwoordelijk voor! Niemand uitgezonderd!

Als je een zelfbenoemd gezondheidsexpert bent, ben je wat ons betreft niet goed bezig als je je nu niet aan de maatregelen van de overheid en het RIVM houdt.

Naast het belang van een goed functionerend zorgsysteem, is het ook erg ondankbaar naar alle ondernemers die hun zaak wel gesloten houden (met eventuele desastreuze gevolgen van dien).

Hoewel het nu ook nog ver weg lijkt, komt er ook een tijd na Corona. Wij willen dan iedereen kunnen aankijken en zeggen “we hebben onze verantwoording genomen”.

Deze crisis maakt dat we nederig moeten worden, in een tijd waarin alles leek te kunnen. Door te schakelen kun je het negatieve omzetten in het positieve, daar geloven wij in.

Wij hebben een compleet 21-dagen trainingsprogramma gemaakt voor onze klanten en iedereen dit thuis wil doen. Niet ideaal, zeker niet, maar het is wat.

Daarnaast ontvangt elke klant binnenkort een hardloopschema en hebben we nog wat leuke plannen. Wij hopen onze klanten op deze manier toch nog iets te geven, dat is het minste wat we kunnen doen.

Kun je op wat voor manier geen training thuis doen, ga dan fietsen of doe een stevige wandeling. Het liefst in een gebied waar weinig andere mensen zijn. Hier in het Noorden hebben we relatief gezien nog ruimte zat

Laten we goed voor elkaar zorgen en op elkaar passen.

Angelo & Geert

Team Cijntje Personal Fit

Deel dit artikel