5 tips om lekker, gezond te eten en een hongergevoel te voorkomen…

5 tips om lekker, gezond te eten en een hongergevoel te voorkomen…

Veel pogingen om af te vallen mislukken omdat mensen te veel honger hebben. Een hongergevoel is namelijk niet echt ideaal als je de hele dag op kantoor zit met de koektrommel in zicht.

Uit honger komen vaak eetbuien, en als je erover nadenkt dan is het inderdaad logisch. Wanneer je geen honger zou hebben is het vele malen makkelijker om van slechte keuzes af te blijven.

Het goede is dat je het hongerniveau kan beïnvloeden. Hier volgen een paar praktische tips om een hongergevoel te voorkomen!

1. Zorg voor genoeg volume in je maaltijd

Zorg dat je maag gevuld is. De maagwand is gevuld met receptoren die een signaal zenden naar je brein. De receptoren reageren vooral op het volume in de maag is.

Door je maaltijden groter te maken met producten die lager zijn in calorieën creëer je meer volume en doe je langer over een maaltijd. Op deze manier raak je makkelijk vol.

2.Soep is je beste vriend.

Soep is makkelijk om (van tevoren) te bereiden, goedkoop en vullend. Daarbij is het een uitstekende manier om groente nog meer smaak te geven.

Wanneer je bijvoorbeeld geen fan bent van broccoli, kan je gelukkig kun heel makkelijk kale broccoli omtoveren in een heerlijke broccolisoep. Ook is het heel makkelijk om soepen laag in kcal te houden.

Als laatste kun je ontzettend veel variëren in verschillende soepen. Tomatensoep, groentesoep, champignonsoep, pompoensoep, courgettesoep, aspergesoep, kippensoep. Ga zo maar door.

3. Onderschat de waarde van groenten niet.

Groenten zijn niet de favoriet van iedereen, maar wel enorm waardevol. Voor 100 ongekookte gram rijst kun je bijna een 1 kilo aan groente eten. Als het om vetten gaat is er al helemaal geen wedstrijd meer, 1 eetlepel olie van 15 gram of bijna 300 gram aan groente.

4. Denk in (kilo) grammen.

Een grote bak salade is dus super en met wat kip kan heel wat lijken, maar er is een grote kans dat die enorme bak salade die jij voor jou ziet maar zo’n 75 g sla, 1 tomaat en 50g kip bevat.

Dat is als je geluk hebt 275 gram aan voedsel en gaat geregistreerd worden door jouw maag als het niveau “holle kies”.

5. Zoek alternatieven voor dingen die je graag eet.

Pizza, patat, chocolade, cheesecake, wafels, pudding. Van heel veel dingen die jij graag eet zijn recepten te vinden die minder calorieën bevatten, gezonder zijn en jou toch laten genieten.

Door bijvoorbeeld rijst te vervangen met bloemkoolrijst en spaghetti met courgetteslierten kun je ook makkelijk honderden kcal besparen in één maaltijd!

Dat zoetstof een goede calorie-loze vervangen is van suiker hoeven we je denk ik niet te vertellen, maar je kunt ook heel makkelijk zelf bijna (ijs)koffie, chocolademelk en/of priklimonade maken zonder calorieën.

Heel veel succes gewenst!

Wil je meer weten over afvallen?

Wij hebben drie e-books geschreven vol met waardevolle informatie, tips, recepten en menu’s.

Dit drieluik met een waarde van €19,95 kun je nu tijdelijk hier aanschaffen voor AKTIEPRIJS van €9,99.

WIL JIJ LID WORDEN??

MELD je hier ALVAST aan en sport de eerste maand met 50% KORTING.

Ben je na de eerst maand niet tevreden, krijg je je geld terug!

JE LOOPT DUS GEEN RISICO!

Als laatste ontvang de DRIE e-books over voeding t.w.v. €19,95 GRATIS