Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Waarom diëten (alleen) vaak niet werken

Waarom diëten (alleen) vaak niet werken…..

Mensen hebben vaak als doelstelling afvallen en gaan hierbij vaak diëten. Diëten hebben vaak als centraal thema: minder eten.

Alleen minder eten is een eenzijdige kijk op het geheel en werkt voor veel mensen niet. Afslanken, je beter voelen en een verbeterd algemeen welbevinden is een proces waar meerdere factoren een rol spelen.

We gaan proberen op een eenvoudige manier uit te leggen waarom alleen diëten vaak niet voldoende is en welke voorwaarden belangrijk zijn voor een gezond leef- en voedingspatroon.

Afvallen kan in principe op drie manieren.

  1. Minder eten. Doel hierbij is om minder calorieën te nuttigen dan te verbruiken.
  2. Meer trainen/bewegen. Doel hierbij is om  meer calorieën verbranden dan er genuttigd is.
  3. Een combinatie van beide.

Minder eten

Een nadeel van enkel minder eten is allereerst dat het lichaam al snel niet genoeg waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Daarnaast zorgt kan een te lage calorie inname zorgen voor een verlaging van de energiestofwisseling, wat betekent dat we (in rust) minder calorieën verbrand worden.

Dit is niet handig als we bedenken dat bij afslanken het doel is om juist meer te gaan verbranden.

Train en bewegen

Wij adviseren en stimuleren een actieve levensstijl. Training is hier onmisbaar in.

Maar alleen af en toe een keer trainen is onvoldoende. De kunst is om gedurende de gehele dag het energieverbruik hoog te houden. Daarin speelt eten een belangrijk rol.

Het klinkt misschien raar maar veel mensen met overgewicht zijn 'ondervoed' door een slecht en eenzijdig voedingspatroon. Wanneer er niet genoeg waardevolle, of juist teveel slechte brandstof toegediend wordt gaat het lichaam niet beter functioneren en zal afslanken niet lukken.

De basis van een goed afslankproces is en blijft een gevarieerd voedingspatroon gecombineerd met een goed trainingsprogramma.

Een combinatie van beide.

De combinatie van gevarieerde, goede voeding en een goed trainingsprogramma zijn de sleutel tot succes. Er zijn veel voordelen van gezond eten ga je snel merken. Zo heb je meer energie, voel je je beter, heb je minder dipjes en ga je beter uitzien. Daarbij is training voor iedereen goed. Het verbeter je uithoudingvermogen, daarnaast versterkt het je immuunsysteem, spieren en botten. Daarnaast verbrand je tijdens het trainen extra energie en wanneer je krachttraining aan je training toevoegt, is de kans groot dat je meer gaat verbranden door de aanmaak van extra spiermassa.  

Samengevat kunnen we zeggen dat diëten alleen vaak niet voldoen.

Een gezond voedingspatroon in combinatie met training is dé manier voor een goed en structureel afslankproces.

Wil je meer weten over afvallen?

Wij hebben drie e-books geschreven vol met waardevolle informatie, tips, recepten en menu’s. Dit drieluik met een waarde van €19,95 kun je nu tijdelijk hier aanschaffen voor AKTIEPRIJS van €9,99.

WIL JIJ LID WORDEN??

MELD je hier ALVAST aan en sport de eerste maand met 50% KORTING. Ben je na de eerst maand niet tevreden, krijg je je geld terug! JE LOOPT DUS GEEN RISICO!

Als laatste ontvang je de DRIE e-books over voeding t.w.v. €19,95 GRATIS