Peter Edelenbosch

Lange tijd leek het mij helemaal niets om naar een sportschool te gaan!

“Wat moet ik daar nou? Ik waterpolo al, leef volgens mij gezond en ondanks wat overgewicht voel ik me prima”.

Mijn vrouw ging wel naar Cijntje Personal Fit als onderdeel van haar rug en knie trainingen. Dan kom je er mee in aanraking en ga je eens kijken. Je hebt eens een gesprek met Angelo en Geert en automatisch word je toch nieuwsgierig naar het sporten zelf.

Als je namelijk naar jezelf kijkt na dat gesprek, zijn er toch wel wat verbeterpuntjes. Het gewicht kan wel wat minder, de conditie kan wel omhoog en fit worden is een leuke uitdaging.

Dus de conclusie was: Ik ga ook beginnen. Abonnementje, appje, allemaal snel geregeld en de volgende week ging het los.

Op dat moment was Corona nog een ver van ons bed gebeuren, we stonden gezellig naast elkaar te sporten en ik vond het zelfs leuk.

Vooral de persoonlijke trainingsprogramma’s spraken me aan. Die schreven de trainers op mijn wensen en toegespitst op mijn eigenlijke sport, waterpolo.

Het sporten bleek leuk, ik merkte vooruitgang en het was een leuke club met mensen die daar leidinggeeft en niet te vergeten, ook de andere sporters.

Toch wel een bepaald type, niet de body-builder die ‘normaal’ in een sportschool rondhuppelt maar mensen die bewust bezig zijn te investeren in zichzelf.

Corona sloeg ook daartoe, het sporten werd minder (stopte eigenlijk). Maar bij de 1e mogelijkheid werd het mogelijk om buiten te gaan sporten en binnen op grotere afstand. Dat was weer lekker want alle andere sporten lagen compleet stil.

Met fris enthousiasme weer de draad opgepakt en het buitensporten beviel prima. Af en toe wat frisjes, maar dan moet je gewoon wat harder sporten.

Ik had ook een persoonlijk doel gesteld: mezelf fit maken voor de verhuizing, we waren op zoek naar een nieuw huis en dat kost gewoon veel energie. Leuk doel, kun je genoeg oefeningen bij verzinnen.

Sinds afgelopen Januari hebben we ook nog een ander eetpatroon gehanteerd en in combinatie met het sporten en de verhuizing heeft dat toch tot -25 kg geleid. En ik voel me prima!

Tot mijn verhuizing in Augustus heb ik met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt aan Personal Fit bij Cijntje.

Ik ging best eens heen met tegenzin (bankhangen was ook lekker), maar ja uitschrijven mag niet meer tot 6 uur voor aanvang. Goede regel!!

In het nieuwe huis ook begonnen met Personal Fit op eigen apparatuur en binnenkort ga ik toch weer af en toe naar Cijntje, als de grootste klussen gedaan zijn.


Voor de begeleiding (de puntjes moeten weer even op de I), het plezier en het bakkie Chocomelk na afloop.

Ik kan Cijntje aanraden aan iedereen die met zichzelf bezig wil, fitter wil worden en niet iedere keer in de spiegel hoeft te kijken om zich goed te voelen.

Ook voor revalidatie kunnen ze veel betekenen. Zowel in de groepen als in de 1:1 begeleiding. Soms duurt het wat langer, maar effect heeft het wel.

Peter Edelenbosch

Het sporten bleek leuk, ik merkte vooruitgang en het was een leuke club met mensen