Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Oefening in de gym met Geert

Vitaliteitsscan

De VITALITEITSSCAN van CIJNTJE PERSONAL FIT is een WAARDEVOLLE kans voor bedrijven & organisaties die medewerkers inzicht willen geven in het persoonlijk WELZIJN, GEZONDHEID & VITALITEIT.

Met onze VITALITEITSSCAN krijgen werknemers namelijk inzicht in de persoonlijke situatie rondom deze thema’s en de mogelijkheid hieraan te werken.

Wanneer je het als werkgever belangrijk vindt dat werknemers niet alleen VITAAL zijn binnen het werk, maar ook daarbuiten is onze VITALITEITSCAN een prachtige kans om hier inzicht in te krijgen.

MOTIVATIE, ENERGIE & VEERKRACHT zijn de bouwstenen voor VITALITEIT!

Afbeelding
Personal training

Hoe ziet de vitaliteitsscan van Cijntje Personal Fit eruit?

Onze VITALITEITSSCAN is eigentijds en samengesteld binnen de visie en werkwijze van CIJNTJE PERSONAL FIT.

Het bestaat uit de volgende elementen:

VRAGENLIJST

Deelnemers krijgen. Voorafgaande aan de metingen en testen, een online vragenlijst opgestuurd. Aan de hand van deze vragenlijst wordt beoordeeld of iemand deel kan nemen aan de scan in zijn geheel. Daarnaast brengt deze vragenlijst ook het mentale WELZIJN van de deelnemers in kaart.

Na het invullen van deze vragenlijst bestaat de VITALITEITSCAN uit verschillende metingen en testen uitgevoerd. De uitkomsten geven een goed beeld van het WELZIJN, GEZONDHEID & VITALITEIT.

METINGEN

 • Bloeddruk

  Ons hart pompt het bloed met kracht rond in de (slag)aders. Dit zorgt voor druk op de bloedvaten. Wanneer de bloeddruk te hoog is loop een persoon (meer) risico op harten vaatziekten, een hartinfarct of beroerte. De bloeddruk wordt gemeten om vast te stellen of de waarden binnen de juiste norm vallen.

 • BMI

  Voor een volledig beeld van de gezondheid van je gewicht, is het goed om ook na te gaan of je een gezond BMI hebt. Zowel onderals over gewicht zijn beide een risicofactor voor gezondheidsproblemen. BMI is een is een internationaal gebruikte maat die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Het zegt hiermee een indicatie over je gewicht, in combinatie met je levensstijl en is daarmee een goede indicatie over je vitaliteit.

 • Buikomvang

  Als laatste wordt ook de buikomvang opgemeten, om te zien of de buikomvang gezonde waarden heeft. 

Na deze metingen bevat de VITALITEITSCAN een aantal fysieke testen.

TESTEN

 • Herstelvermogen

  Gezondheid is o.a. het vermogen van ons lichaam om zichzelf te herstellen. Het herstelvermogen van het lichaam zorgt ervoor dat het zich kan aanpassen indien dit nodig. Dit kan zijn van een lichamelijke inspanning maar ook van een ontsteking, ziekte of een virusinfectie.

  Daarmee is het herstelvermogen een graadmeter voor gezondheid. Aan de hand van een fietstest wordt het herstelvermogen gemeten.

  Test: 

  Drie minuten fietsen op een constant (licht uitdagend) tempo. Na drie minuten fietsen wordt de hartslag tot drie keer (iedere minuut) opnieuw gemeten om in kaart te brengen hoe snel de hartslag daalt. Hoe sneller de hartslag daalt, hoe beter het herstelvermogen.

 • Uithoudingsvermogen

  Uithoudingsvermogen is het vermogen van het lichaam om een bepaalde inspanning fysiek en mentaal vol te houden met minimale verlies van intensiteit door vermoeidheid.

  Test:

  Drie minuten duwen van een externe weerstand (gewicht wordt bepaald door een percentage van het lichaamsgewicht). In deze drie minuten wordt gemeten hoeveel afstand er afgelegd kan worden.

 • Kracht

  Bij de spierkracht gaat het erom dat je in staat ben de dagelijkse activiteiten uit te voeren.

  Denk hierbij aan het tillen van zware boodschappentassen, het omhoog dragen van een wasmand vol was maar ook de mate waarin mensen in staat zijn om fysiek arbeid te verrichten en vol te houden. Wanneer mensen deze bezigheden niet kunt uitvoeren, omdat de spierkracht niet toereikend genoeg is, komt de gezondheid in het geding. 

  Een sterk lichaam is een graadmeter voor een goede gezondheid en daarom wordt dit op twee manier gemeten.

  • Kracht 1: Knijpkracht (Algehele kracht).

   Er wordt verondersteld dat de knijpkracht van een persoon iets zegt over de algehele kracht in het lichaam. Het geeft een inschatting van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. De knijpkrachttest is een manier om te meten hoe sterk het lijf is.

   Test:

   De deelnemer knijpt (met de voorkeurshand) voor ongeveer vijf seconden zo hard mogelijk in de knijpkrachtmeter. Deze test wordt drie keer herhaalt. De hoogste score wordt genoteerd en vergeleken met de vooraf vastgestelde waarden.

  • Kracht 2: Muurzit (kracht onderlichaam).

   De Muurzittest (ook wel Wall sit test genoemd) is een krachttest voor het onderste gedeelte van het lichaam en test de mate van kracht in de bovenbeenspieren.

   Test:

   De deelnemer gaat tegen een muur zitten (met de knieën in een hoek van 90 graden) en probeert dit zo lang mogelijk vol te houden. De Muurzittest is een manier om te meten hoe sterk het onderlichaam is.

* Werknemers die wegens medische indicatie niet mee kunnen of mogen doen zijn uitgesloten van de fysiek test. 
* Dit zal ook gelden als CIJNTJE PERSONAL FIT op basis van de ingezonden antwoorden uit de vragenlijst tot de conclusie komt dat het niet verantwoord is om aan de fysieke test deel te nemen. 
* Herstelvermogen wordt getest doormiddel van een harstslagmeter.

Afbeelding
Oefening in de gym met Dian

Wat wordt er gedaan met de uitslagen?

Na de metingen en testen zal er, per deelnemer, een (kort) individueel adviesrapport gemaakt worden op basis van de uitkomsten van de vragenlijst, metingen & testen.

Ook kan op deze manier bekeken worden waar men meer aandacht en advies behoeft omtrent LEEFSTIJL & GEZONDHEID.

Na ongeveer vier maanden zal er een tweede VITALITEITSSCAN plaatsvinden om te zien of er verbetering is ten opzichte van de eerste scan.

In de tussenliggende periode is het mogelijk om mensen op verschillende manieren te inspireren en stimuleren actief met hun GEZONDHEID aan de slag te gaan waar dit wenselijk en bevorderlijk is.

Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Informeren d.m.v. een NIEUWSBRIEF of WORKSHOPS.
 • Het aanbieden van coaching, trainingen & voedingsbegeleiding. 
Afbeelding
Angelo geeft uitleg

Ben je als werkgever geïnteresseerd in onze VITALITEITSCAN en wil je medewerkers inzicht geven in het persoonlijk WELZIJN, GEZONDHEID & VITALITEIT, vul dan je contactgegevens in en wij nemen z.s.m. contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Afbeelding
Geert personal trainer

Ik ben geïnteresseerd in de vitaliteitscan

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een GRATIS & VRIJBLIJVENDE afspraak en toelichting.

Contactpersoon