SOMS KUN JE DE PROBLEMEN RUIKEN

Ouders van jonge kinderen hoef je niks e vertellen over het feit dat je ‘bepaalde’ problemen soms kunt ruiken.

Heel eerlijk!

Meestal verraadt het gezicht van de kleine spruit het wel als de problemen eraan komen, en is dat niet het geval dan ruik je vaak binnen no-time hoe laat het is.

Nogmaals als je zelf jonge kinderen hebt of weleens een tijdje op een baby hebt gepast, dan zul je vast gelijk weten waar dit over gaat. Als je het niet herkent, vraag dan maar eens aan iemand met kinderen.

Maar goed, we schrijven dit niet om over "babyproblemen" te praten.

Waar we het wel over wil hebben is dat ‘de geur’ niet alleen bij baby’s problemen kan verraden. Ook bij jou kan dit het geval zijn.

Het klinkt misschien heel raar. En misschien denk je zelfs dat het niet serieus is…

Maar wanneer je regelmatig last hebt van lucht, een opgezette buik of diarree is dat vaak een teken dat er iets niet goed is met je darmgezondheid.

Het zijn namelijk allemaal ontstekingsreacties die ervoor zorgen namelijk dat bijvoorbeeld afvallen moeilijker wordt en je lichaam meer vocht vasthoudt.

Een constant een opgezwollen buik is trouwens sowieso niet prettig.

Wat kun je doen om je darmgezondheid te verbeteren?

  1. Eet gezond en voldoende vezels.
  2. Hou twee tot drie uur tijd tussen je maaltijden en gun je darmen zo de tijd om voedsel te verteren
  3. Eet meerdere keren per dag groenten. Dit is niet alleen goed voor algemene gezondheid, maar zorgt ook voor meer goede bacteriën in je darmen die helpen bij het verteren van voedsel.
  4. Kijk uit met lightproducten. Deze zijn vaak ideaal voor het beperken van je calorie-inname terwijl het je producten extra smaak geeft. Maar lightproducten bevatten vaak sucralose. Te veel van deze zoetstof kan zorgen voor een opgezwollen buik
  5. Drink genoeg en verdeel het over de dag. Probeer in ieder geval 1 liter per 23 kg lichaamsgewicht te drinken
  6. Slaap voldoende. Zonder genoeg slaap kunnen je darmen de voeding niet goed verteren, want een groot deel van dat proces gebeurt als je rust.

Wanneer je dit serieus neemt zal je zien dat het echt voor grote verandering kan zorgen.

Heel regelmatig zien we dat mensen die een andere structuur of een beter voedingspatroon hanteren, van klachten afkomen waar ze zich eigenlijk al bij neer hadden gelegd en deze al als normaal waren gaan zien.

Neem je dit serieus, kan het je echt heel veel problemen besparen!

Weet dat wij klaarstaan om je te helpen je voedingspatroon en leefstijl te optimaliseren en je op deze manier van je opgezette buik af te helpen!

Vraag een GRATIS & VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK aan, want er is veel meer mogelijk dan je denkt!