Overslaan en naar de inhoud gaan

Esmee Lamain

Ik voelde me niet meer prettig, comfortabel en gelukkig in mijn lichaam. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik me ongelukkig voelde. 

Op Social Media zag ik allemaal strakke vrouwen, wat maakte dat ik elke dag moest sporten van mezelf en obsessief veel oefeningen ging doen.

Ik had al veel dingen geprobeerd zoals zelf een sportschema maken, letten op gezonde voeding en calorieën tellen. Maar wat ik ook probeerde het gaf me niet het resultaat wat ik graag wilde en ik wist ik niet hoe ik dit patroon kon doorbreken. 

Dit moest anders. Ik wilde een sportschema met een gedachte erachter en mijn kennis over voeding, techniek van de oefeningen en stress uitbreiden.

Bij Cijntje Personal Fit had ik al eerder gesport vanwege rugklachten en daarnaast is Geert is vroeger mijn keeperstrainer geweest. Vanaf dat moment volg ik Cijntje Personal Fit via alle social mediakanalen en lees ik al hun nieuwsbrief over verschillende onderwerpen.

Aangezien ze mij de vorige keer ook goed hebben geholpen hadden, was de link snel gelegd en heb ik Geert opnieuw een bericht gestuurd met mijn verhaal en de vraag of zij mij kunnen helpen mijn doelen te behalen. 

Sinds ik gestart ben met coaching ben ik 4,6kg en 7,2cm omvang kwijt in ongeveer 7 maanden. Maar veel belangrijk is dat Ik me een stuk gelukkiger voel. 

Ik ben trots op wat ik al heb bereikt en mijn zelfvertrouwen is enorm gestegen. Wat dat betreft is mijn verwachting overtroffen.

Daarnaast ben ik begonnen met het ervaren van mijn ademhaling en heb ik inzicht gekregen wat stress met mijn lichaam doet. Door er bewuster mee bezig te zijn merk ik al verschil. 

Ik ben meer door mijn neus gaan ademhalen i.p.v. mijn mond en hierdoor verbeterde mijn kwaliteit van ademen al binnen een week. Wat ik hiervan merk is dat ik beter gerust wakker wordt. Ook voelt mijn lichaam overdag veel meer ontspannen.

Qua training ben ik mijn oefeningen veel beter en meer gecontroleerd gaan uitoefenen. 

Als we het over eten hebben maak ik niet alleen bewustere keuzes, maar waardeer ik voeding meer en kan ik extra genieten van de smaak van bijvoorbeeld een stukje chocolade.

Ook heb ik meer kennis en leer ik wat de verschillende soorten producten met je lichaam doen en hoe ik dit kan toepassen. Dit maakt me steeds nieuwsgieriger en maakt dat ik steeds meer wil leren over deze onderwerpen.

Iedereen die een hulpvraag heeft op het gebied van training, voeding, gezondheid en leefstijl kan ik aanraden bij Cijntje Personal Fit aan te kloppen. Ik heb het idee dat ze daar van alle markten thuis zijn met de verschillende met de verschillende coaches.

Daarbij is het een hele prettige, respectvolle sfeer en zijn alle materialen aanwezig die een sportschool zou moeten hebben.

Sommige mensen durven niet naar sportschool, omdat ze bang zijn “aangekeken” te worden. Dat gevoel heb ik bij Cijntje Personal Fit nooit gehad en dat hoor ik veel meer mensen zeggen. Ik kan het iedereen aanraden die echt wil investeren in zichzelf en gezondheid.

Afbeelding
Esmee Lamain