Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
6 tips waarmee afvallen geen gevecht wordt

6 tips waarmee afvallen geen gevecht wordt….

Als je af wilt vallen, kun je niet alles ongelimiteerd en onbeperkt blijven eten en moet je jezelf in bepaalde restricties opleggen als je af wilt vallen. Je moet nou eenmaal een negatieve energiebalans hanteren om af te slanken en je vetpercentage te verlagen. Dit is voor sommigen een enorm gevecht en als we een keer toegeven zien we dit als een zwak moment. Anderen daarentegen lukt het om de hele week goed te eten maar gaan in het weekend helemaal los.

Wat kun je het beste doen om afvallen geen gevecht met jezelf te laten zijn. Wij delen zes tips…

1. Denk NIET aan eten

Verlegt  je focus van eten en calorieën tellen naar minder wegen. Als je wilt afvallen is het goed om zo weinig mogelijk met eten bezig te zijn. In de meeste diëten ben je juist wel met eten bezig en mag je heel veel NIET. Geen vet, geen koolhydraten enzovoort. Maar dit is contraproductief. Denk maar eens een tijdje NIET aan iets dat je lekker vindt. Lukt dat?...Waarschijnlijk niet. Dit komt omdat onze hersenen niet zo goed met het woordje NIET om kunnen gaan. Denk maar eens NIET aan een roze olifant. Als ergens NIET aan mag denken gebeurt het juist WEL.

2. Zorg dat het eten LEKKER is en blijft

Een cruciale voorwaarde om blijvend af te vallen is dat je eten lekker is en blijft. Eten is namelijk meer dan calorieën en smaak is een onderschat onderdeel van hoe je eten ervaart. Het  is een beloning en daarom staat het voor veel mensen gelijk aan geluk. Hetzelfde geldt voor geur, kleur, knapperigheid en temperatuur.  Denk maar eens aan koude soep, een slappe tosti of bruine appel. Heb je nog trek?

3. Neem de tijd

Nieuwe gewoonten aanleren kost tijd en wil jij nieuwe doelen realiseren, is het zaak om nieuwe gewoonten aan te leren. Heb je al vaker geprobeerd om af te vallen, of een ander doel gehad dat (vaker) is mislukt? Thomas Edison, de uitvinder van de gloeilamp, had ook meer dan één poging nodig om een werkende lamp te maken. Sterker nog hij deed heel veel pogingen. Liet hij zich ontmoedigen? Nee! Hij zei: “Ik heb heel veel manieren gevonden waarop je geen gloeilamp kan maken”. Hetzelfde geldt voor afvallen en/of andere doelen realiseren. Het is geen race!

4. Eet verzadigende producten in een afgebakende tijdsperiode

Het optimaliseren van je eiwit inname is de eerste stap die je moet zetten om af te vallen en/of je lichaam te veranderen. De meeste mensen nemen te weinig verzadigende producten en eiwitten verzadigen. Meer eiwit in je voeding helpt om vet te verliezen en een verzadigd gevoel te krijgen. Door voldoende eiwit te eten heb je minder honger en wordt het makkelijker om niet teveel te eten.

5. Beperk de tijd waarin je eet

Beperkt de tijd waarin je eet. Dit kan heel goed werken. In plaats van de hele dag door te eten, kun je de tijd dat je eet beperken tot bijvoorbeeld twaalf uur per dag. De andere twaalf uur drink je alleen maar water en eet je niets. Simpel gezegd is het veel makkelijk om in een heel etmaal te veel te eten, dan in twaalf uur.

6. Beloon jezelf en vier je succes

Beloon jezelf, maar niet met eten! Je mag alles kiezen, zolang het geen eten is. Geef jezelf iets waar je blij van wordt en naar uitkijkt. Wat is jouw ideale beloning? Best moeilijk voor sommige mensen. Je zal erachter komen, dat je jezelf altijd veel beloond hebt met eten. Ontdek hoe je jouw beloningsysteem opnieuw kan programmeren. Een computerspel, nieuwe schoenen, kleren, een boek of toch een bloemetje?

Kun je deze tips toepassen, zal afvallen veel minder of helemaal geen gevecht zijn.

Wil je meer weten over afvallen?

Wij hebben drie e-books geschreven vol met waardevolle informatie, tips, recepten en menu’s.

Dit drieluik met een waarde van €19,95 kun je nu tijdelijk hier aanschaffen voor AKTIEPRIJS van €9,99.

WIL JIJ LID WORDEN??

MELD je hier ALVAST aan en sport de eerste maand met 50% KORTING.

Ben je na de eerst maand niet tevreden, krijg je je geld terug! JE LOOPT DUS GEEN RISICO!

Als laatste ontvang je de DRIE e-books over voeding t.w.v. €19,95 GRATIS